فهرست مطالب

معماری اقلیم گرم و خشک - سال دوم شماره 3 (پاییز و زمستان 1391)

نشریه معماری اقلیم گرم و خشک
سال دوم شماره 3 (پاییز و زمستان 1391)

  • بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید میرجانی صفحه 7
    نگاه به گذشته و آشن ایی با احوال پیشینیان، که موضوع بحث تاریخ بوده و با اغراض گوناگون طرح میگردد، زمینه ساز تحقق مراتب متعددی از معرفت تاریخی و از جمله مرتبهای است که از آن به خود آگاهی تاریخی تعبیر میشود.
    خود آگاهی تاریخی از ارکان زندگی انسان و لازمه حرکت او به سمت آینده است. این مرتبه از فهم تاریخی با توسل به هر ابزار معرفتی و هر شکل از تقرب به گذشته قابل حصول نبوده، بلکه در این سیر وجود، شرایطی الزامی است تا از آن طریق بتوان به نتیجه مناسب دست یافت. گفتار حاضر با مبنا قراردادن موضوع تاریخ و پرداخت اجمالی پیرامون دو مقوله معرفت تاریخی و خود آگاهی تاریخی، به طرح این سوال می پردازد که «اساسا مکان معماری به عنوان یک مستند تاریخی، واجد چه جایگاهی در حوزه معرفت تاریخی است و چگونه میتوان از آن به عنوان یک منبع معرفتی در جهت نیل به خودآگاهی تاریخی بهره مند گردید؟».
    پاسخ به این سوال از طریق ت امل در روش کلی کسب معرفت تاریخی و به مدد بهره گیری از روش استدلال منطقی جستجو میگردد. امید که مقبول افتد.
    کلیدواژگان: تاریخ، معرفت تاریخی، خودآگاهی تاریخی، مکان معماری، تفسیر کمی، تفسیرکیفی
  • رضا نوروزی صفحه 19
    در چند دهه اخیر با افزایش جمعیت کشور، روند پایه ریزی و احداث پروژه های مسکونی در سطح گسترده ای فزونی گرفته است. تا زمانی که از مصالح غیر بومی استفاده شود، سراسیمه به علل نامشخص، الگوهای سازماندهی کالبدی فضایی وارداتی (غالبا غربی) نیز بکار برده خواهد شد. در حالی که به عقیده خود صاحب نظران غربی، معماری شان از عوارض آشفتگی و یکنواختی محیطی بی نصیب نمانده است. بنابراین کشور ما نیز از این عوارض بی نصیب نخواهد ماند. پژوهش های بیشماری نیز در اکثر نشریات داخلی متعهد و دلسوز وجود دارد که به نوعی بیان کننده شناسایی شدن این مساله است؛ ولی ظاهرا بیشتر به جزییات ماجرا می پردازند. آثار برجای مانده از گذشته معماری مان حاکی از تجربه عملی و غنا در خلق مجموعه های معماری و شهرسازی موفق با ایجاد حس تعلق به مکان بوده است. از درس هایی که در این راستا از آن می توان گرفت توجه به فاصله گذاری مناسب بین اجزاء و همچنین ارائه ترکیب های کالبدی هدفمندی است که به آن مقوله «مفصل» می گوییم. این مقوله به حدی جامع و فراگیر است که توجه بدان آموزه های ارزشمندی را در زمینه های مختلف معماری و شهرسازی به بار خواهد آورد و لازم است که توجه بیشتری بدان شود. اگرچه تحقیقات مدون و قابل استنادی در این زمینه وجود ندارد؛ اما سخنان پراکنده ای در مورد نقش و تاثیر توجه به این موضوع را در آراء نویسندگان بنام این حوزه می توان یافت که از آنها در این مقاله استفاده شده است.
    هدف این مقاله بیشتر بررسی مفهومی و تفحص در انواع مفصل در حوزه معماری است. دیده شده است که بطور ناصحیح فضای مفصلی با فضاهای دیگری همچون فضای ورودی، ارتباطی و انتقالی هم معنی قلمداد شده است. بنابراین لازم بنظر می رسد تا به ریشه یابی این واژه ها پرداخته شود. اگرچه در ظاهر واژه های مفصل و مفصل بندی مشابه یکدیگرند؛ اما در واقع دو مفهوم کاملا متفاوتند. با روشن شدن مفهوم مفصل بر ما آشکار می شود که این مفهوم حد فاصلی در رابطه دو چیز است که فقط به منظور فاصله گذاری، بنوعی کنار هم قرار گرفته شده است. بنابراین ترکیب بین اجزا در مفصل بندی تا دو حد همبستگی تا پیوستگی پیش می رود. استفاده ی استعاره ای از این مفهوم در معماری به اشکال مختلفی امکان پذیر است؛ بطوری که می توان از انواع آن در حوزه کارکردی به مفاصل «دسترسی»، «ورودی-خروجی» و «پروخالی» و در حوزه ساختی از مفاصل «مصالح» و «سازه ای» نام برد.
    کلیدواژگان: مفصل، انواع مفصل، آشفتگی و یکنواختی محیطی، سازماندهی کالبدی
  • اعظم هدایت، سیده مرضیه طباییان صفحه 35
    فضاهای زیستی در هر منطقه، تحت تاثیر خاستگاه های فرهنگی، محیطی، اجتماعی، تاریخی و سیاسی آن منطقه شکل گرفته است. بی تردید اولین خاطرات و تجارب انسان در خانه بوجود می آید که نقش موثری در جهان بینی هر انسان و در نتیجه جهان بینی جامعه دارد. عدم توجه به انسان، نحوه کار، شیوه زندگی، خواسته ها و تجارب او در طراحی مسکن امروز و روی آوردن به معماری وارداتی، بحران مسکن، پایین آمدن کیفیت زندگی مسکونی، ازبین رفتن حیات، سر زندگی، تحرک، حس تعلق و هویت را به همراه داشته است. این مقاله به بررسی عناصر شکل دهنده مسکن سنتی بوشهر و عوامل وجودی آن ها می پردازد. مسکن سنتی بوشهر مانند سایر مناطق ایران، همساز با شرایط محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شکل گرفته است. هدف پژوهش حاضر، شناخت ویژگی ها و اصول شکل گیری و گونه های فضایی در خانه سنتی بوشهر و استخراج عناصر کارآمد آن می باشد تا علاوه بر دریافت صحیح مفاهیم و اصول سازمان یافته مسکن سنتی در محدوده مورد مطالعه بتواند بخشی از ویژگی های این عناصر و دلایل وجودی آن ها را ثبت کند. روش انجام تحقیق در این پژوهش ترکیبی از روش توصیفی-تحلیلی و روش تفسیری تاریخی است که با مطالعه منابع اسنادی، حضور در بافت تاریخی بوشهر، صحبت با ساکنان بافت و مصاحبه با اساتید معماری صورت گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش، مشخصات کالبدی، فعالیتی و معنایی گونه های فضایی مختلف خانه های سنتی بوشهر در قالب جداول، تصاویر و نقشه ها نشان می دهد تا در نهایت بر مبنای نتایج بدست آمده بتوان زمینه را برای ارائه راهکارهای طراحی مسکن امروز متناسب با نیازهای جدید و بر اساس ارزش های انسانی فراهم کرد.
    کلیدواژگان: مسکن، بافت تاریخی بوشهر، معماری بومی، گونه های فضایی
  • محبوبه پور احمدی صفحه 55
    در جهت ایجاد محیطی پایدار و مناسب زندگی انسان، معماری کویری ایران به اصول و روش هایی دست یافته است که نه تنها تخریب و ضایعه ای را بر محیط تحمیل نمی کند؛ بلکه فراتر از آن به عنوان عامل کمال بخشیدن به ماده نیز ایفای نقش می نماید.
    بررسی ویژگی های طراحی کالبدی معماری کویر و مصالح و روش های اجرایی، نشان میدهد که در طراحی معماری، علاوه بر استفاده از پتانسیلهای محیطی، از آلودگی و تخریب محیط زیست نیز جلوگیری به عمل آورده و مصداق بارزی از معماری پایدار است.
    شهرستان مهریز یکی از شهرهای کویری ایران در استان یزد است که به واسطه نزدیکی آن به مظاهر قنات، در آن خانه باغ های زیبایی به وسیله معماران زبردست به وجود آمده است. اقامتگاه های تابستانی عموما در مسیر حرکت آب قنات احداث شده و بدین ترتیب دارای ویژگی های متفاوتی شده که شرایط آسایش را برای استفاده کنندگان هم از بعد روانی و هم از بعد جسمانی فراهم می کند.
    معماران این دیار با زیرکی و ذکاوت، ترفندهایی خاص در آفرینش و خلق عناصر معماری گوناگون و در پاره ای موارد منحصر به فرد به کار گرفته اند تا موجبات آسایش و راحتی زندگی انسان کویری را فراهم آورند. این بناها که با گذشت زمان همچنان پابرجا هستند، در زمان خ ود به بهترین نحو، پاسخگوی نیازهای محیطی، فرهنگی و اقتصادی ساکنان ب وده و بنابراین اصول حاکم بر آن ها میتواند مبین اصول معماری پایدار باشد. این مقاله در پی درک اصول و ارزش های تکرارپذیر حاکم بر معماری خانه های مهریز به عنوان یک معماری پایدار است و استخراج ویژگی های قابل تکرار آن در راستای دستیابی به اهداف معماری پایدار، از اهداف آن به شمار میرود.
    با فهم کاربردی بودن ارزشهای استخراج شده این نوع از معماری پایدار، میتوان به گونهای از معماری دست یافت که همچون معماری گذشته به خوبی کار میکند و پاسخگوی نیازهای انسانی است.
    روش این پژوهش، مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی است و رویکردی توصیفی دارد.
    برای دستیابی به اهداف مورد نظر، تعدادی از خانه های سنتی مهریز که متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی بودند، به دلیل تشابه کالبدی از لحاظ وجود حوضخانه، انتخاب و ارزشهای معماری پایدار در آنها مورد بررسی قرار گرفت.
    این بررسی با در نظر گرفتن سه جنبه پایداری محیطی، پایداری فرهنگی و پایداری اقتصادی که سه جنبه اصلی معماری پایدار ند، صورت پذیرفت. در انتهای مقاله، اصولی که قابلیت تعمیم پذیری به معماری معاصر ام روز را دارند، در دو قالب احکام اصلی و احکام فرعی بیان و به عنوان ارزشهای تکرار پذیر معماری سنتی مورد توجه قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: معماری پایدار، ارزش های تکرارپذیر، طراحی محیطی، طراحی فرهنگی، طراحی اقتصادی
  • علی سلطانی، رضا پیروزی صفحه 65
    اگر چه پیاده روی قدیمیترین نوع جابجایی انسان و برخوردار از مزایای فراوان اجتماعی، اقتصادی و محیطی است؛ اما امروزه حلقه فراموش شده در اجرای برنامه ها و طرحهای شهری به حساب می آید.
    بسیاری از محیطهای انسان ساخت امروزین از حداقل شرایط لازم برای پیادهروی شهروندان بی بهرهاند. ارزیابی محیطهای شهری بر اساس قابلیت آنها جهت تسهیل پیاده روی موضوعی ضروری برای تحقیق و بررسی بیشتر به شمار می آید. در این مقاله، تلاش می شود با استفاده از معیار های مستخرج از مطالعات و تجربیات پیشین، قابلیت پیاده مداری محور تاریخی فرهنگی حافظ (در شیراز) مورد ارزیابی قرار گیرد.خیابان حافظ حد فاصل دروازه قرآن (ورودی شهر) تا آرامگاه علی بن حمزه (ع)است که در دوره صفویه به صورت چه ارباغ ورودی احداث گردید. در وضعیت کنونی علیرغم بر هم خوردن ساختار اولیه، هویت فرهنگی تاریخی عوامل موثر بر قابلیت پیاده روی، (n= 200)آن تا حد زیادی محفوظ مانده. با تکمیل پرسشنامه از عابران محور مذکور تدقیق گردید و سپس با استفاده از تحلیل عاملی طبقه بندی شدند.
    اولویتبندی نهایی معیارها با استفاده از روابط رگرسیونی بین عوامل به دست آمده و رضایتمندی کلی عابران از وضعیت پیاده مداری محور، امتیاز های عاملی و میزان نارضایتی افراد از هر معیار، صورت پذیرفته است.
    با مشخص شدن امتیاز تاثیرگذاری هر معیار، میتوان اولویتهای رسیدگی در محور را تعیین کرد.
    چشم انداز و دید مناسب به عناصر مذهبی و ب افت مرکزی شیراز از فرصت های موجود برای ایفای نقش هویتی آن با کیفیت بیشتر به حساب می آیند، احساس امنیت پایین در ط ول شب به خصوص برای زنان و کاستی های محل عبور عابران پیاده و نشانه گذاری مربوطه، دو مانع عمده برای پیاده روی در این محور هستند. در پایان، پیشنهادهایی جهت ارتقای قابلیت پیاده مداری محور مذکور ارائه شده که میتواند زمینه ای مناسب برای تسهیل و تشویق پیادهروی را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: قابلیت پیاده مداری، محیط ساخته شده، تحلیل عاملی، شیراز
  • مسعود ناری قمی، سجاد دامیار صفحه 79
    نگاه تحلیلی به معماری بومی محصول یک روند تکاملی تاریخی نیست، بلکه نشان از نیازی دارد که برخلاف طبیعت خود معماری بومی که فاقد ادعای تئوریک است، در درجه اول در حوزه ذهنی و نظری شکل گرفته است این نیاز تئوریک، که پس از دوران رنسانس خود را آشکار می کند، وجوه مختلفی دارد که انطباق آن با برخی ویژگی ها در معماری بومی، نظریه پردازان و سپس معماران را به سوی این نوع از معماری جلب می کند.
    این ویژگی ها و نوع بهره برداری نظریه پردازانه و سپس عملی از آن ها که در حدود 5 قرن اخیر، مورد ارجاع تئوریک بوده است، ساختار این نوشتار را تشکیل می دهد. دسته بندی سه گانه ای که اینجا مورد استفاده قرار میگیرد، براساس مقیاس بهره بردای از کیفیات معماری بومی در نظر و عمل معمارانه در دوران نظریه پردازی معماری بعد از رنسانس است؛ اصالت مبد ئی، ارجاعی است به کیفیتهای معماری بومی برمبنای فرض بدوی و اصیل بودن آن که آن را نقطه ای برای حرکت که بازگشتی در آن نیست، مورد نظر قرار می دهند.اصالت الگویی در آن سوی طیف و در قطب مقابل، آن را واجد ارزش در همه «عینیت» ارجاعی تقلیدی (بصورت کلی یا جزئی) به معماری بومی است که زمان ها یا دستکم تا دوران حاضر می داند. دسته سوم اصالت مدلی به آن ارجاعاتی می پردازد که معماری بومی را بصورت عینی قابل تداوم نمی داند، اما در آن اصول یا جنوتایپ هایی را شناسایی می کند که میتواند یا باید به زبان معاصر ترجمه و مورد اس تفاده واقع شود. با این وصف، باید توجه کرد که در این بررسی، آن رویکردهای نظری و عملی مورد اشاره اند که معماری بومی را نه بخاطر حفاظت از آن یا امکان پذیر ساختن تداوم آن، بلکه به عنوان وسیله ای برای امری دیگر در معماری، مورد استفاده قرار داده اند.
    کلیدواژگان: معماری بومی، اصالت مبدئی، اصالت الگویی، اصالت مدلی، نظریه پردازی مد
  • شمین گلرخ صفحه 97
    در زندگی همه ما مکان هایی وجود دارند که خود را بدون آن ها نمی توانیم تصور کنیم. هر یک از آن ها بخشی از «من» یا «خود» ما را می سازند. آنچه روانشناسان بدان «هویت شخصی» می گویند. مفهوم روانشناختی «هویت مکانی»، معرف جنبه هایی از هویت شخصی فرد است که به واسطه تجربه مکان ها حاصل می شود؛ اما در توضیح جنبه ی کالبدی هویت شخصی، نظریه های مختلفی وجود دارد که تفاوت میان آن ها را می توان ناشی از تفاوت میان تعریف آن ها از مفهوم«خود» دانست. در تعبیر سنتی، «خود» مجموعه ای از ویژگی هاست که فرد را از دیگری متمایز می کند. اما در تعبیر متاخرتر، «خود» مجموعه ای از معناهاست که فرد میان تجربه های زندگی اش می سازد. در تعبیر نخست «خود» ماهیتی «مفهومی» دارد و در تعبیر دوم از جنس «روایت» است.
    این مقاله می کوشد تا با اتکاء بر متون نظری و با مرور مفاهیم روانشناختی مرتبط، از منظر تعبیر دوم توضیح دهد که چگونه یک محیط کالبدی مشخص مکان با هویت شخصی افراد ارتباط می یابد.چنان که توضیح داده خواهد شد، آن چه باعث می شود یک مکان- رویداد مشخص، در تصویر فرد از خودش اهمیت بیابد، نه خود آن مکان- رویداد بلکه «نسبتی» است که میان فرد و آن مکان- رویداد شکل گرفته است و هر بار به کمک داستان ها و صحنه های وابسته به آن بازسازی می سازد. می توان گفت نقش علوم طراحی در شکل گیری نسبتی میان فرد و مکان- رویدادها، زمانی بارز می شود که بتوانند به کمک ایجاد و تقویت «کیفیت هایی واسطه ای» میان فرد و یک مکان مشخص، امتزاج این دو، و امکان پدید آمدن داستانی مشترک میان «من» و «مکان» را میسر کنند.
    کلیدواژگان: مکان، هویت شخصی، خود، هویت مکانی، خود مفهومی، خود روایی
|
  • Hamid Mirjany * Page 7
    Looking into the past and a getting acquainted with the past generations, that is, what the history discusses and is raised with various motives, lay the groundwork for the realization of numerous levels of historical knowledge. This notion is also defined as historical consciousness which constitutes a necessary element in a man’s life for his move towards the future. Not only such a historical knowledge cannot be acquired through using whatever epistemological means and approaches to the past, but also there must exist certain conditions in order to reach a suitable result. This discourse is using architecture’s position as a valuable certificate and epistemological means in history as a basis to raise such a question: How and under what circumstances could the mankind basically reach such a level of historical knowledge (historical consciousness) when faced with architecture’s position as a historical argument (document)? The author will try to answer this question by contemplating about the general methods of acquiring historical knowledge and throughrational reasoning. The author hopes his work will be accepted.
    Keywords: history, historical knowledge, historical consciousness, architecture's position, quantitative interpretation, qualitative interpretation
  • Reza Norouzi * Page 19
    During recent decades and according to the population growth, the construction of residential projects has widely increased. We use exotic materials because of unknown reasons and in the same way we use to apply hastily imported (western) spatial organizing patterns. While according to western experts their architecture has some form of environmental uniformity and chaos. So our architecture will have such side effects. Numerous Iranian studies and papers have recognized this problem but it seems that they mostly have only dealt with details. Iranian traditional architecture shows the practical experience and richness in the creation of successful architectural and urban complexes conveying a sense of belonging to place. In this regard one can learn from the proper spacing between components and also providing purposeful physical configurations which is called joint. Paying attention to this comprehensive item will bring about valuable understandings in different fields of architecture and urban development. Although there are not much documented and reliable studies in this filed, some ideas can be found about the role and the influence of joint in architecture among famous researches. It should be notices that the goal of this essay is further exploration on the nature and types of joint. Although apparently the words joint and articulation are the same, but in fact they are two different concepts. It has observed that joint space has been wrongly misused by other spaces like entrance, connection and transferring space. So it seems necessary to consider the etymology of these words. Considering the notion of joint makes it clear that it is the space between two things that is used just for making them apart while the combination of different parts in articulation ranging from articulation to continuity. Different metaphorical uses of this concept in architecture is possible: for example it can be used as functional zones like access joint, entrance – exit joint and mass and space joint. It can also be used as constructional zones like material and structural joints.
    Keywords: Joint, Types of joint, Environmental uniformity, chaos, Physical organization
  • Azam Hedayat, Seyedeh Marzieh Tabaian Page 35
    Living Spaces in every area have been formed under the influence of cultural, environmental, social, historical and political origins of the region. No doubt that the first memories and experiences of a man, that affect man's worldview and as a result, the worldview of society, begin from the house. Neglecting human, his work style, his lifestyle, his demands and experiences in these days housing design, appeal to imported architecture conduce to housing crisis, ascending quality of life, loss of life, vitality, dynamism, sense of belonging and identity. This paper studies the elements of forming traditional housing in Bushehr and its existential factors. Bushehr Traditional housing, like other regions in Iran, has been formed consistent with environmental, cultural, social and economical conditions. The present study aims to understand the characteristics, forming principles and types of spaces inBushehr traditional housing and eliciting the efficient elements, in order to get the correct concepts and organized principles of traditional housing in this area and also recording some characteristics of these elements and the reasons of their existence. Research methods in this study is a combination of analyticaldescriptive and historical interpretive that was done by studying and reading documentary sources, presence in the historical context, talking to residents and interviews with architecture masters. The results of this study, skeletal, activities and semantically features of special types in diagrams, tables, photos and maps show that based on those results and conclusions, a condition can be provided that housing design be done according to modern and new needs of people, along with humanity values.
    Keywords: housing, historic Context of Bushehr, vernacular architecture, Types of space
  • Mahbubeh Pourahmadi* Page 55
    In order to create a stable environment and better life, Iranian traditional architecture in desert region has achieved some principles and methods in order not to destroy the environment but be compatible with nature. Examination of the desert architecture and physical design features, materials and construction methods shows that this kind of architecture, in addition to use the environmental potential, also prevente pollution and environmental degradation and is a clear example of sustainable architecture. Mehriz is the county of Yazd in Iran and a desert city. Because of existing qanat's water, there are beautiful home gardens in it, so these kinds of houses have different properties that provide comfort conditions for users. These buildings are stable after years and have been responder of environmental, cultural and economical needs in best ways, and so the principles of them can be the principles of sustainable architecture. This paper aim to understand the repeatable values and principles in the architecture of traditional houses as an example of sustainable architecture. With understanding these values, we can achieve to kinds of architecture that respond to user's needs. Research Methodology in this article is based on Library studies and field research. To achieve the projects goals, some traditional houses in Mehriz (that were for Qajar and Pahlavi period) were selected and repeatable values examined in them. They were examined with regard to three features: environmental, cultural, and economical design. At the end of the article, the principles that are repeatable for temporary architecture are presented.
    Keywords: sustainable architecture, repeatable values, environmental design, cultural design, economical design
  • Ali Soltani, Reza Piroozi* Page 65
    While walking is the oldest mode of human transportation encompassing social, economical, and environmental benefits, it has received little attention in Iran planning system. Even for the people using cars, walking for shorter trips is usual. This paper reports the findings of a walkability survey conducted in Hafez street (as a historical and cultural space in Shiraz city) belonged to the tomb of Ali Ibn Hamza that was constructed in the time of Safavid dynasty(1501 - 1736). The method applied in this study is in accordance with the context of the current state walkability literature. A list of potential Factors was collected through receiving seven main studies, then they were transformed to a questionnaire asking pedestrians about the quality of the case area for walking (n=200). They were asked to rank statements on 1 to 5 grades (Likert System) and also express their general idea on walkability of the area. Principal factors were found using Factor Analysis method (PCA). Then the relationships between explanatory variables and general satisfaction level (as the dependent variable) were investigated by Regression Analysis (OLS). Afterward, find ranking of factors was resulted by applying perceived quality assessment mentioned by sampled pedestrians as well as loading factors of variables, and the correlation existed between every factor and the dependent variable. Feeling Unsafe and problems associated with pedestrian crossing were found as the most significant issues that need further attention. Finally, a set of policy directions was recommended in hope of achieving higher walkability.
    Keywords: Walkability, Built Environment, Factor Analysis, Shiraz
  • Masoud Nari Ghomi, Sajad Damyar Page 79
    The analytical view to vernacular architecture is not a product of an evolutionary historical process, it brings the necessity that is unlike the nature of vernacular architecture, which has been formed in subjective theoretical areas, but lacks the theoretical claim. This theoretical necessity that has shown itself after the renaissance era has various aspects. The coincidence of this theoretical necessity with some features in vernacular architecture attracts the theoreticians and then architects to vernacular architecture. These features and the way of theorizing and practical exploitation, which have been referred theoretically about 5 recent centuries form the structure of this article. Three directional classifications used in this article are based on the usage of the vernacular architecture’s qualities in terms of architectural theory and practice that has happened in the period of emerging architectural theories (in its non-traditional or modern sense) after the renaissance era. The first classification is primitive origin, which refers to the qualities of vernacular architecture on the basis of its primitive and genuine assumptions, which makes it a starting point for approaching new theory which does not necessarily refer to any contemporary value in vernacular architecture. The second is pattern origin, this is some imitative reference to vernacular architecture that views its objectivity as valuable within all periods of time or at least the present time. The third is modeling origin, this refers to vernacular architecture as to be continued, but not in its objectivity. In this category there are principles and genotypes that should be translated and used in the contemporary language. So in this survey, we will consider that most theoretical and practical approaches taken after Renaissance toward vernacular architecture are not aimed to maintain its timeless values, but they mainly are exploiting from it to pursue their own requirements and this makes it necessary to restudy vernacular for its own sake.
    Keywords: Keywords: vernacular architecture, primitive origin, pattern origin, modelingorigin, Modern Theorizing
  • Shamin Golrokh * Page 97
    There are many places in our lives which we can’t imagine ourselves without them. Each of these places makes some parts of “I/me” or “self”; the entity which is called “personalidentity” by psychologists. In this regard, the concept of “place identity” explains physical aspects of personal identity; those aspects which are made through experiencing physical environment (places). Also based on how different psychological theories define the “self” as the basic concept, there are some theoretical challenges about the relation between place and identity. In traditional view, the “self” is a set of those personal “properties” which characterizes person from others. But in a more recent view, the “self” is a set of “meanings” which is made by person and interrelates his/her life events. The “self” in the former view is “conceptual” and in the latter is “narrative”. This article, through psychological literature review, tries to define a conceptual framework which explains how the “place” – as a basic concept in environmental design – relates to “personal identity”.
    Keywords: place, personal identity, senseof self, place identity, conceptual self, narrativeself